Wat is tegenwoordig populair speelgoed ?

Wat is tegenwoordig populair speelgoed ?Sinds de komst van elektronica, en dus ook met de komst van elektronisch speelgoed, zijn de speelgoedtrends compleet veranderd. Kinderen waren vroeger gewend om buiten te spelen. Van digitaal speelgoed was helemaal geen sprake. Het was toen misschien ook wat makkelijker om leuk speelgoed te vinden. Kinderen waren vaak al tevreden met een bal of met een blokkendoos. Nu hoef je daar misschien niet meer mee aan te komen. Maar, wat is tegenwoordig populair speelgoed?

Digitaal speelgoed


Voor de liefhebbers van digitaal speelgoed is er genoeg te vinden. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan games voor op de Playstation, Xbox of Nintendo. Er zijn veel spelletjes die helemaal hot zijn. Denk hierbij aan Super Mario Party, waarbij spelers het tegen elkaar kunnen opnemen. Ook bordspellen, zoals Monopoly, blijven als digitale variant populair. Als je op zoek bent naar avontuur, dan kun je bijvoorbeeld kijken naar spellen, zoals Uncharted voor op de Xbox. Er zijn ook leerzame spelcomputers die tegenwoordig toch wel populair zijn. Kinderen worden steeds handiger en slimmer wanneer het gaat om elektronica. Met een digitale spelcomputer leren ze allerlei vaardigheden en schoolvakken op een makkelijke manier. Zo is het leren van aardrijkskunde er wat makkelijker door, omdat je op de digitale wereldbol de landen en hoofdsteden van de wereld makkelijker kunt aanwijzen. Daarnaast is het ook mogelijk om talen sneller te leren met een spelcomputer.

Bouwen en knutselen

Niet elk kind hecht evenveel waarde aan computers en digitaal speelgoed. Er is ook speelgoed dat erg populair is bij kinderen die meer van het bouwen en van het knutselen zijn. Zo blijft LEGO natuurlijk populair. Met LEGO is het mogelijk om complete werelden uit bekende films na te bouwen. Daarnaast zijn er soms ook bouwpakketten van LEGO te koop waarin elektronische onderdelen zitten. Deze onderdelen zorgen voor nog meer plezier. Bouw bijvoorbeeld je eigen auto en laat deze vervolgens ook echt rijden. Knutselen met papier blijft ook populair. Maak bijvoorbeeld een eigen kalender of wees creatief met vouwen. Wat ook zeker niet mag ontbreken aan het lijstje is spelen met klei of het maken van je eigen juwelen. Er zijn nog steeds veel kinderen die het heerlijk vinden om creatief bezig te zijn en hun eigen knutselwerken te maken. Echte creatievelingen blijven het ook fantastisch vinden om te tekenen en te schilderen. Zo is het maken van een eigen schilderij bestaande uit diamantjes bijvoorbeeld ook erg populair.

Spelletjes

Het spelen van bordspellen is ook nog steeds in trek. De ontwikkeling van bordspellen heeft dan ook zeker niet stilgestaan en zelfs oude spelletjes van vroeger zijn in een nieuw jasje gestoken. Het blijft natuurlijk altijd leuk om met vriendjes en vriendinnetjes of met het hele gezin een spelletje te spelen. Speel bijvoorbeeld Party & Co of ga voor een wat nieuwer spel, zoals Ticket to Ride of Catan.

Er zal steeds meer digitaal speelgoed te verkrijgen zijn. Ook traditioneel speelgoed (in een nieuw jasje) zal altijd in trek blijven.

Reacties zijn gesloten.