Wat je wil weten over een greeploze keuken

Wat je wil weten over een greeploze keuken

Je keuken is aan vervanging toe en daarom ga je op zoek naar een nieuwe keuken. Als je gaat shoppen voor een nieuwe keuken, kom je wel tot de ontdekking dat je enorm veel keuze hebt. Keukens zijn in verschillende vormen, maten, kleuren en prijsklassen verkrijgbaar, terwijl je ook nog eens enorm veel keuze hebt uit mogelijkheden, luxe opties en materialen waar de keuken van is gemaakt. Een van de populairste keuzes op dit moment, is de greeploze keuken. In deze blog vertellen we meer over deze keuken.

Waar moet je aan denken bij een greeploze keuken?

In een greeploze keuken zijn de lades en kastjes niet meer voorzien van grepen, hendels en knoppen. Je kunt ze openen en sluiten door erop te drukken. Naast deze keuken bestaat ook de semi-greeploze keuken. In deze keukens zijn er nog wel grepen, knoppen en hendels aanwezig, maar zeer minimalistisch. Een voordeel van deze keuken is dat het heel modern is, maar het nadeel is dat ze een stuk duurder zijn.

Modern en minimalistisch

De greeploze keuken is modern en minimalistisch, wat veel mensen aanspreekt. Daarom zijn greeploze keukens ook immens populair op dit moment. De keuken oogt ook ruimtelijker en je kan ook nooit meer met je kleding aan grepen en hendels blijven hangen. Beschadigingen van zowel de keukenkastjes en -lades als je kleding zijn dus verleden tijd als je voor deze soort keuken kiest.

Bijzondere technieken in een greeploze keuken

Om keukenkastjes en -lades open en dicht te maken, worden druksystemen en soft-motion-technieken toegepast, zodat het openen en sluiten geluidloos en zonder kracht te zetten gebeurt. Het voordeel is dat je nooit meer een lade of kastje te hard dicht kan doen, waardoor bijvoorbeeld materialen of scharnieren beschadigen. Het is wel een nadeel dat deze technieken prijzig zijn en dat dus de complete prijs van een nieuwe keuken een stuk hoger is.

Je keuken schoon en fris houden

Het nadeel van knoppen, grepen en hendels is dat ze smerig worden, omdat ze dagelijks en vaak worden gebruikt. Ook greeploze keukens worden intensief gebruikt, maar de kastjes en lades worden wel van materialen gemaakt die eenvoudig schoon te maken zijn. In dat opzicht oogt een keuken dus ook in de regel schoner en frisser dan een traditionele keuken. Uiteraard moet je de keuken wel regelmatig schoonmaken om het ook schoon en fris te houden, maar dat spreekt voor zich.

Monochrome kleuren

Ben je ervan overtuigd dat een greeploze keuken de beste keuze is? Dan hebben we een laatste advies voor je, want het is momenteel een trend om te investeren in moderne witte en zwarte keukens. Deze keukens zijn minimalistisch, modern en ontzettend gebruiksvriendelijk. Dat is ook de reden dat het de populairste modellen op dit moment zijn. Wil je meer weten over de voor- en nadelen van greeploze keukens? Plan dan een gesprek in met een specialist, zoals een keukenadviseur of -verkoper.

Reacties zijn gesloten.