H0

De MCNN HO-modelspoorbaan

Onze HO-baan is geen vaste baan, maar bestaat uit verschillende, uit elkaar te nemen en weer te koppelen modules, volgens het systeem  ‘ Nord Modul ‘ Barsinghausen., waarmee wij op rijdagen/evenementen een grotere of kleinere baan kunnen maken.

  

 

Ook door de modules op de verschillende evenementen weer in een andere volgorde te plaatsen, kunnen wij steeds weer een ander baanplan maken. Afhankelijk van de grootte van het evenement en de beschikbare ruimte, kunnen wij meer of minder modules inplannen.

Zo kennen wij b.v. opstelterrein-modules, stationsmodules, landschapsmodules, stads/dorpsmodules, goederen- en containeroverslagmodules, etc.

Onze HO-modelbaan kan in grote vorm een lengte bereiken van wel 50 m.

Naast de eigenlijke modelbaan besteden wij ook veel aandacht aan onze presentatie op de verschillende hobbyevenementen. Te denken valt aan : afschermkleed, (waar nodig) baanverlichting, club(huisstijl)kleding, kinderopstapjes, opgeruimdheid van de stand etc.

Onze leden bouwen nieuwe modules, of verbouwen en onderhouden bestaande modules, om de baan up-to-date te houden.

Naast historische stoom-, diesel-, en elektrische treinen, rijdt er ook het modernste diesel- en E-lokmaterieel over onze baan.